Fotografska izložba: Bine Šedivy ~ BLIŽINA ~

Prijazno vabljeni v petek, 2. februarja 2024, ob 14.00 uri, v Avlo Upravne enote Brežice, kjer bo potekalo odprtje samostojne fotografske razstave Bineta Šedivyja z naslovom Bližina.

Bine zase pravi, da je zmeraj vedel eno stvar: »Svoj čas želim preživljati s konji. Ob druženju z njimi se je rodila ljubezen do fotografije.«
Čeprav je skozi leta svoje področje razširil še na portretno fotografijo, konji ostajajo njegov najljubši motiv.
Vašcerjevi smo se z Binetom spoznali aprila 2007, ko je v šolanje pripeljal svojo žrebico Daisy, in je postal, za vse večne čase, del naše družine. Bine je tudi naš uradni fotograf in edina oseba, ki smo ji upali zaupati skrb za našo kmetijo in vse živali, ko smo kdaj za nekaj dni odšli zdoma.
Ponosni in veseli smo, da smo lahko v sklopu praznovanja naše 20. obletnice reje in vzreje ameriških quarter konj in po 17 letih tesnega prijateljstva z Binetom pripeljali njegovo razstavo tudi v Brežice, še posebej, ker vsi njegovi konjski modeli na razstavi prihajajo iz našega hleva.
Dogodek pa posvečamo naši dragi Pii, saj je bila fotografija tudi njena največja strast.

V odpiralnem času Poslovnega centra Gasa bo razstava na ogled do 29. februarja 2024.

Vabljeni na ogled.

Postavitev razstave sta omogočila Upravna enota Brežice in Društvo za oživitev mesta Brežice, za kar se jima iskreno zahvaljujemo.