Prvih 20 let

Slavimo 20 let druženja z ameriškimi quarter konji!

Ko se oziramo nazaj, nas spomini navdajajo z nostalgijo, saj smo začeli v enostavnejših, bolj preprostih časih, in s ponosom, saj smo v dvajsetih letih prehodili dolgo in naporno pot učenja in dela ter napredovali v vsakem pogledu.
Pretkani pa so tudi z razočaranji, izgubami in veliko žalostjo.

Pridružite se nam torej na pohajkovanju po poti spominov…

15. 4. 2003 smo uradno postali lastniki našega prvega ameriškega quarter konja. Palomino kobila z imenom Skipster Lucky Pop je takrat napolnila 20 let. Naučili smo jo voziti – ja tudi starejšega konja se da naučiti česa novega – ona pa nas je naučila skrbi za starejšega konja in nas navdušila nad western jahanjem.
Marku je pomagala do spoznanja, da se je za dober stik s konjem treba truditi, učiti, izboljševati. Malo Pio pa je zanesljivo in potrpežljivo prenašala naokoli v vetru, snegu, soncu, vročini ali mrazu.

* * * * * * *

Žrebec, ki je pustil trajen pečat v reji ameriških quarter konj v Sloveniji in širše, Snapper MP.
K VQH je prišel jeseni 2003, rejec Marjan Skubic nam je prepustil izbiro imena in tako smo pričeli s tradicijo, ki se je držimo še dandanes. Vsako naše žrebe na koncu imena nosi črki MP, začetnici imen Marka in Pie.


* * * * * * *

Prevrtimo do leta 2006, ko je bila registrirana naša spletna stran. V sedemnajstih letih delovanja je preživela že nekaj prenov in osvežitev, začeli smo v Flashu, prešli na WordPress, kjer jo v največji meri urejamo sami, za najbolj zahtevne posege ter preobrazbe pa od dneva nastanka skrbi naša draga Špela.

* * * * * * *

April 2007. V trening smo, za kratek čas, dobili žrebico Daisy, v družino pa smo, za vse večne čase, sprejeli njenega lastnika Bineta. Od takrat je Bine tudi naš uradni fotograf in edina oseba, ki smo ji upali zaupati skrb za našo menažerijo živali, ko smo za nekaj dni odšli zdoma.

* * * * * * *

Da bi slovenske navdušence bolje spoznali z western jahanjem, ki je bilo takrat v Sloveniji še v povojih, smo v letu 2007 organizirali nekaj delavnic pri Mauru Taccia. Čudoviti časi in krasna družba.

* * * * * * *

Tradicija, ki se je držimo še danes. Leta 2007 smo izdali prvi koledar za 2008 in naš prvi VQH letak.

… se nadaljuje …