~AQHA Professional Horseman~

AQHA Professional Horsemen ~ AQHA Profesionalni Konjarji, kdo smo in zakaj sodelovati z nami?

AQHA Professional Horsemen Association je elitna, zaupanja vredna skupina strokovnjakov na področju konjeništva.

Smo vaše prve učne ure jahanja in vaše prvo konjeniško tekmovanje. Pomagamo vam doseči vaše sanje in postati boljša oseba pri delu s konji. Smo standard konjarstva, dostojanstva in integritete.

Od nas konjeniška industrija, stranke in Ameriško združenje quarter konja (AQHA) pričakujejo višje standarde delovanja. Smo ambasadorji na področju dobrobiti in zaščite živali ter vzor za druge organizacije, ki se pri merjenju svoje uspešnosti orientirajo po nas. Smo tudi stevardi na tekmovanjih in promoviramo dobro konjarstvo med ljudmi, ki jih zanima konjeništvo.

Svojo nalogo zagotavljanja storitev v industriji ameriškega quarter konja (AQH) opravljamo na profesionalen način. Z javnostjo in našimi kolegi poslujemo na najvišjem nivoju integritete. Postavili smo naslednjo prisego, ki nas zavezuje v prizadevanjih za izpolnitev naših obveznosti:

 • Spoštovati profesionalne standarde AQHA in delati v korist njihovih namenov in ciljev.
 • Zagotoviti, da je dobrobit (ameriškega quarter) konja najpomembnejša in da se bo z vsakim (ameriškim quarter) konjem vedno ravnalo humano, dostojno, spoštljivo in sočutno.
 • Vse posle voditi z integriteto, odkritostjo in natančnostjo ter transparentno.
 • Delovati z integriteto pri finančnih poslih s strankami, drugimi profesionalci in javnostjo.
 • V celoti razkriti kupcem dejansko prodajno ceno in provizije, ki so vključene v prodajo ali nakup konja.
 • Ne zaračunavati ali sprejemati denarne provizije ali drugačne nagrade, ki predstavljajo provizijo, od obeh, kupca in prodajalca konja.
 • Voditi posel in delati na način, ki promovira podobo industrije AQH.
 • Vlivati zaupanje med strankami in javnostjo v AQH industrijo, in hkrati izogibati kakršnim koli dejanjem, ki bi diskreditirala industrijo ali članstvo AQHA.

  Torej, ponosen in počaščen sem, da sem AQHA Professional Horseman. In da sem vam, kot tak, na uslugo.


  Marko Vašcer, AQHA Professional Horseman

O meni
O meni

~~~Pošten do konja, odkrit do lastnika. ~~~


Sem član AQHA, DQHA in, od jeseni 2017, AQHA Professional Horseman.

Izkušnje najraje nabiram pri najboljših učiteljih kar jih je – konjih.

Očeta sem po kasaških tekmah začel spremljati, ko sem bil še, dobesedno, v plenicah. Počasi pa smo sulkije zamenjali za western sedla, kasače za ameriške quarter konje in postali študentje umetnosti western konjarstva. Že od malih nog torej nabiram kilometre ter izkušnje ob konjih in v sedlu.

Sem zagovornik „resistance-free“, konju lahko razumljivega ter individualno prilagojenega pristopa do učenja, s poudarkom na »feel-u«, čutenju, ki ga razvijemo ob delu s konjem. Vsak dan se želim in se trudim naučiti česa novega, kar mi bo pomagalo pri boljšem razumevanju konj in sodelovanju z njimi.

Imel sem srečo, da so bili starši aktivno vpeti v delovanje AQHA v Sloveniji in širše, tako sem se dodobra spoznal z industrijo AQH. Učili so me, z besedami in dejanji, o pomembnosti moralnih vrednot, etike, integritete, spoštovanja pravil in lojalnosti vodeči rejski organizaciji na svetu.

Vse to mi je pomagalo, da sem leta 2014 postal član ekipe za organizacijo Evropskega prvenstva Ameriškega quarter konja. V veliko čast mi je delati in nabirati znanje ob tako izkušenih ljudeh iz AQH industrije.


Jeseni 2017 sem diplomiral na Biotehniški fakulteti na temo Uporaba genetskih testov v rejskih organizacijah ameriških quarter konj.


Hvaležen sem svoji družini, prijateljem, zvestim strankam in nenazadnje tudi DQHA, da zaupajo vame in me podpirajo pri mojem delu in ambicijah.

Brez trikov, brez posebne opreme, samo predanost razumevanju konja. Nobeno trgovanje, samo dobro konjarstvo.