International Horsemanship Delavnica, Texas A & M, 24. – 26. maj 2019

AQHA PRO Horseman Marko Vašcer & Vascer Quarter Horses
v sodelovanju s Texas A&M univerzo iz College Station, TX,
z velikim veseljem in ponosom najavlja
International Horsemanship Clinic ~ International Horsemanship delavnico
pod vodstvom dr. Jessice Leatherwood
od 24. do 26. maja 2019 na Gradu PrestranekFOTO ALBUM INTERNATIONAL HORSEMANSHIP DELAVNICE si lahko ogledate na naši fb strani: TUKAJ!

* * *
Ne zamudite enkratne priložnosti, da se učite od najboljših, spoznajte, kako je delati pod vodstvom kvalitetnih mentorjev ter motivatorjev in biti deležen strokovnega prevajanja in asistence!

Pričakujte dinamično učenje funkcionalnega konjarstva s poudarki na inštrukcijah iz jahanja, specifiki disciplin, reševanju težav, opremi, prehrani in več s profesoricama dr. Jessico Leatherwood & dr. Chelsie Huseman ter inštruktorji študenti Katie Wright, Carly Fronckowiak & Jarrett Haydon iz TAMU.
Meet the TAMU team 🙂 :

dr. Jessica Leatherwood
Dr. Jessica Leatherwood je docent na oddelku Znanost o živalih na univerzi Teksas A&M (TAMU). Pred vrnitvijo na TAMU, leta 2016, je delovala kot koordinator programa Znanost o konjih na univerzi Sam Houston State. Poleg njenih učiteljskih odgovornosti se je osredotočila še na obogatitev dodiplomskega študija, saj je koordinirala meduniverzitetna tekmovanja delovnih konj in ocenjevanja konj. Tako se je začela njena vloga svetovalca pri “American Collegiate Horsemen’s Association”. Sodelovala je tudi z AQHA pri izvajanju mednarodnih delavnic (Horsemanship Campov) po mnogih državah Evrope, Avstraliji, Novi Zelandiji in Kitajski. Zraven vseh dopolnilnih dejavnosti je bila mentorica mnogim študentom na področju prehrane konj in fiziologije. Njeni bivši študentje so uspešno napredovali do doktorskega študija, prav tako pa zasedajo delovna mesta tako na akademskih področjih kot tudi v konjeniški industriji.
Dr. Leatherwood z veseljem vodi študente v večih smereh raziskav na področju konjeništva. Primarno se ukvarja z razvijanjem prehranskih načrtov, ki bi lahko zmanjšali prekomerno stimulacijo vnetnih procesov znotraj gibalnih sklepov pri mladih tekmovalnih konjih in preučuje biomarkerje, odgovorne za obnovo hrustanca, kar bi lahko pomagalo pri zgodnjem odkrivanju ortopedskih bolezni pri konjih. Poleg tega se pri svojih raziskavah osredotoča še na reguliranje imunskega odziva preko prehrane konj, z namenom zmanjšanja uporabe farmacevtskih sredstev, vplive prekomerne teže kobil na reprodukcijo in vplive prehrane na pozno brejost.
V prostem času jo mož Cole in njuna otroka, Charlie in Kelly, spremljajo na potovanjih in tekmovanjih v AQHA Versatility disciplinah ter National Reined Cow Horse Ass. tekmah. Dr. Leatherwood se je s svojim ameriškim quarter konjem Dan San Sonita v svoji kategoriji kvalificirala za 2019 NRCHA Celebration of Champion. Pred tem sta se že uvrstila med top 10 na AQHA Versatility World Show v reiningu.

dr. Chelsie Huseman
Dr. Chelsie Huseman je strokovnjakinja za Texas A&M AgriLife univerzitetne tečaje na področju konjeništva. Njeno delo vključuje izobraževanje prebivalstva Teksasa o konjih in podpori konjeniški industriji. Strast do poučevanja konjarstva je Dr. Husemanovo pripeljala do pozicije
direktorice poletne šole konjarstva na Texas A&M, kjer pripravlja študente, da kot inštruktorji učijo na delavnicah širom Teksasa. Ravno tako je poučevala na mednarodnih horsemanship delavnicah v šestih različnih državah.
Pred prihodom na TAMU je bila dr. Huseman konjeniški inštruktor na Northeastern Oklahoma A&M College, kjer je ustanovila, trenirala in sodelovala s konjeniškim teamom v Intercollegiate Horse Show Association.
Dr. Husemanova trenutno dela na raziskavi, ki služi za informiranje in napredek konjeniške industrije, pred nedavnim je pridobila naziv doktorice (PhD) na področju Znanosti o živalih, njeno doktorsko delo pa se je osredotočilo na adaptacijo skeleta na vibracijo celega telesa pri letnih konjih.
V svojem prostem času uživa v cuttingu, skupaj z možem pa sta se posvetila tudi vzreji živine.


Carly Fronckowiak
Carly Fronckowiak je študentka 2. letnika, v smeri Agricultural System Management. Prihaja iz Venice na Floridi. V srednji šoli je bila aktivno vključena v 4-H in je imela priložnost nabirati znanje in tekmovati v različnih disciplinah, vključno z western performance in western dresuro. V času študija na Texas A&M je Carly inštruktor v poletni šoli konjarstva, trenutno pa je tudi član sodniškega teama na TAMU.

Jarrett Haydon
Jarrett Haydon je študent tretjega letnika smeri Agricultural System Management, in prihaja iz Marble Falls, Teksasa. Izhaja iz družine konjskih trenerjev in je že sedma generacija rančerjev.
Jahati je začel pri dveh letih in od takrat naprej izpopolnjuje svoje znanje in veščine konjarstva.
Jarrett je tekmoval v angleških, western, hitrostnih in ranč horse disciplinah, ter se dve leti zapored uvrstil med prvih deset v Working Cow Horse na Texas State 4-H showu, še preden je maturiral in začel študij na Texas A&M Univerzi. Med študijem pa je Jarred tudi inštruktor v poletni šoli konjarstva pri Texas A&M in izvaja delavnice za mladino in odrasle po celem Teksasu.

Katie Wright
Katie Wright, študentka 2. letnika smeri Znanost o živalih, je doma v Southlake, Teksas. V konje seje zaljubila že zelo zgodaj in skozi celo srednjo šolo se je ukvarjala z barrel racingom. Po prihodu na Texas A&M Univerzo se je vključila v različne programe oddelka za konjske znanosti. Katie je tako inštruktor v poletni šoli konjarstva, članica Texas A&M Stock Horse teama in sodeluje v različnih projektih raziskav na področju konjeništva.

~~~~
Pohitite s prijavo! Udeležba je omejena na približno 15 oseb.
Cena tridnevne delavnice vključuje tudi boks z nastiljem za konja in znese 160€.
Prijave sprejemamo na e-naslov info(at)vascerquarterhorses.com (navodila spodaj).

Obiskovalci vabljeni in dobrodošli, dogodek se bo lahko spremljal BREZ VSTOPNINE! Tudi dnevna predavanja bodo odprtega tipa, naš cilj je, da se vsi čim več naučimo in čim bolje funkcioniramo s svojimi konji!

Okvirni urnik in plan dela, ki pa se bo glede na profil udeležencev, nivo znanja, potrebe in želje vsekakor ustrezno prilagodil, najdete T U K A J !!!

V elektronskem sporočilu navedite ime in priimek udeleženca, naslov, telefonsko, v nekaj besedah povejte malo o svojih dosedanjih izkušnjah, željah in o konju, s katerim se boste udeležili delavnice.

Pogoji in odgovornost:
Konj naj bo zdrav, ima urejen ID, veljaven IAK in je osnovno socializiran. Ni nam pomembno, ali ima rodovnik ali ne, ni pa dovoljena udeležba z žrebcem. Udeleženci iz tujine morajo konja pripeljati z najavo TRACES.

Uporaba varnostne čelade je za osebe do 18 let obvezna, za starejše pa priporočljiva.
Udeležba na delavnici je na lastno odgovornost, skrb za konja (hranjenje, kidanje) v času nastanitve pa nosi vsak udeleženec sam. Ravno tako je odgovoren za morebitno škodo, ki jo povzroči njegov konj.

Gre za neprofiten izobraževalni dogodek. V ceno delavnice je vračunana uporaba jahalnice, boks ( z nastiljem in dvema balama sena) ter nastanitev za team Texas A&M. Naše prevajanje in sodelovanje ter vse naše delo okoli organizacije delavnice je brezplačno oz. volontersko.
Obvezujemo se vrniti vplačano rezervacijo v primeru odpovedi dogodka, vendar pa ne prevzemamo nikakršne odgovornosti glede le-tega.

Zadnji rok za plačilo rezervacije v višini 100,00€ je 28. 2. 2019! Preostanek se plača na Prestranku.
Če se brez predhodnega obvestila ne pojavite na delavnici, rezervacije ne vračamo!
Nezmožnost udeležbe (v primeru višje sile) javite čimprej, da lahko na vaše mesto uvrstimo koga drugega.
S prijavo potrjujete, da ste seznanjeni s pogoji udeležbe in jih v celoti sprejemate.

Prenočišče urejate sami; kontaktirate lahko GRAD PRESTRANEK, 05/754 05 95, 051 311 211, info(at)gradprestranek.si ali katerega od lokalnih ponudnikov po lastni izbiri.

Še nekaj utrinkov iz HC 2013 in 2014 (foto: Bine Šedivy) 🙂