Brezplačne brošure AQHA z vzorci za Horsemanship, Ranch Riding in Showmanship

Če vadite za tekmovanja ali pa samo želite popestriti jahanje v maneži in preizkusiti kaj novega,
si lahko na spodnjih povezavah snamete e-brošure AQHA z vzorci za Horsemanship, Ranch Riding in Showmanship:
AQHA e-knjiga: 40 VZORCEV ZA HORSEMANSHIP
AQHA e-knjiga: 30 VZORCEV ZA RANCH RIDING
AQHA e-knjiga: 40 VZORCEV ZA SHOWMANSHIP

Za tekmovalce/ke pa še bonus nasvet glede garderobe. Nepisano zlato pravilo za tiste, ki bi želeli biti sprejeti in upoštevani v tekmovalnem svetu kot resni tekmovalci, še posebej med sodniki, je, da se jahalne hlače/kavbojke nosijo PREKO ŠKORNJEV in ne zatlačene vanje. Tudi, če preko hlač nosimo chapse. Dodatno, jahalne kavbojke so do 4 inče daljše od vaših “vsakodnevnih” kavbojk, iz razloga, da vam pri jahanju ne zlezejo do sredine meč ali celo do roba škornjev. To ne samo da deluje izredno malomarno in neurejeno, ampak tudi moti pri samem jahanju in kontaktu s konjem. Jahalne kavbojke si na tekmovanju zatlačimo v škornje le, ko razjahamo v blatno, razmočeno manežo, da si jih ne umažemo.

Nasvete glede izbire garderobe najdete tudi pri priznanem izdelovalcu show oblačil, Hobby Horse: Western moda od glave do pet.

In kaj pravi Wrangler glede izbire pravih kavbojk za pravi namen?

DoroTeja

Tekst je informativne narave in ne more nadomestiti strokovnega mnenja. Bralcem svetujemo, da poiščejo nasvet kvalificiranega veterinarja in/ali strokovnjaka preden začno s kakršno koli diagnozo, zdravljenjem, terapijo oziroma delom s konjem.